Caravan Mover - De Kogge

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Caravan Mover

Voertuigen
Over de Caravan Mover
Een mover is een apparaat die het mogelijk maakt om zonder moeite, met of zonder afstandbediening, het voertuig op zijn plaats te zetten, op welke ondergrond dan ook, bijvoorbeeld, grind, zand, klei, gras of sneeuw.

De populairste onder de caravanbezitters is de mover die achter de banden van de caravan wordt gemonteerd en bestaat uit twee motoren met aandrijfwielen.

Bij sommige uitvoering dient t men eerst aan een  sleutel te trekken zodat de aandrijfwielen tegen de banden aan komt, bij een volledig electrische versie is alles via een afstandstand bediening te besturen. Voor beide versies telt, dat het besturingssyteem de motoren in beweging brent en deze met de afstandbediening wordt bestuurd, wilt u de caravan naar links, dan blijft de linker motor stil staan en de rechter motor gaat gewoon verder. Als de knop van de afstandbediening wordt losgelaten dan remt de caravan onmiddelijk.

Voor zowel enkelassers en tandemassers zijn er caravan movers verkrijgbaar. De zwaarste mover kan zonder problemen een caravan van 2,5 ton verplaatsen.

Als u handig en een beetje sterk bent is zelfmontage best te doen, maar omdat de krachten die vrijkomen zeer groot zijn is het raadzaam om de mover te laten monteren door een specialist.

Houdt er rekening mee dat een mover en de daarbij behorende accu het gewicht van de caravan met 60 a 70 kg doet toenemen.

De prijs begint rond de € 1200,00 (dit is exclusief montage en materialen zoals de accu), maar De Kogge heeft  vaak scherpe aanbiedingen zoals bijvoorbeeld de Enduro rond de 850 euro. Montage en bijbehorende materialen waaronder de accu en accubak komt op ongeveer € 500.00.

Hoewel de movers onderhoudsvrij zijn is het verstandig de movers te reinigen en de aandrijfassen te smeren voordat de caravan de winterstalling ingaat.
Overzicht garanties van fabrikanten.

Powrmovers 5 jaar en levenslang op de aandrijfrollen

Reich move control 3 jaar

Truma 2 jaar

Een Enduro Eco Mover voor  €850,00 (exclusief montage en materialen incl BTW).
Het origineel kan afwijken van de foto
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu