Holthausen gasflessen - De Kogge

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Holthausen gasflessen

Informatie
Holthausen kunststofgasfles

Deze kunststofgasflessen zijn niet alleen uitermate geschikt voor kamperen, maar ook voor de barbecue en op de boot of waar u maar een soortgelijke gasfles voor nodig heeft.
De gasfles is uitstekend te vervoeren doordat hij heel licht is en met de CS05 voor een langere tijd voorzien bent van voldoende gas. Bij brand ontploft de fles niet zoals bij een stalen fles, maar verbrand de inhoud gedoseerd.
Deze flessen zijn 3x sterker dan staal (gemaakt van glasvezel versterkte composiet) en men heeft bij deze flessen altijd zicht op de vulling. En met de uitgekiende is de toch al vederlichte fles nog makkelijker te tillen.
Ze roesten niet en er zullen ook geen gaten in komen, omdat er ook geen jaartal regeling en herkeuringen meer plaats vinden. Het is eenmaal aanschaffen en altijd een optimale fles doordat met het vullen de fles wordt omgeruild.
Nog even de voordelen op een rijtje;
Kunststofgasflessen zijn op z'n minst de helft lichter dan de stalengasflessen en met de speciale handgrepen nog makkelijker te vervoeren.
Het gas is opgeslagen in een glasvezel opslagtank en vormt samen met de glasvezel buitenmantel het drukvat. Mede door deze veilig constructie zal de fles bij brand niet exploderen maar gecontroleerd uitbranden. Op de site van holthausen is daarover een video te bekijken. Door het duurzame materiaal zijn roetsporen verleden tijd.
Kunststofgasflessen roesten niet en laten dus ook geen roestvlekken achter.
Zij hebben dezelfde aansluiting als de metalen flessen waardoor u geen andere kraanaansluiting nodig heeft.
De inhoud van deze kunststofgasflessen is altijd zichtbaar, waardoor onaangename verrassingen achterwegen kunnen blijven.
Geen rekening meer te houden met jaartallen, door het gas te vullen krijgt u weer een andere mee.


Specificaties:
Leeggewicht: 4,2 kg
Vulling: 4,7KG propaan
Hoogte: 47CM
Diameter: 23CM
JSP Lichtgewicht gasflessen

Het materiaal is van RoestVastStaal. Enkele eigenschappen van RVS zijn:

Corrosie bestendig

Lage legeringen van roestvaststaal zijn goed bestand tegen atmosferische invloeden en de inwerking van zuiver water, terwijl juist hogere legeringen bestand zijn tegen de meeste zuren en alkalische oplossingen.

Vuur - en hittebestendig.

Het is juist dit RVS uitgangsmateriaal, met een hoog gehalte aan chroom en nikkel, dat de gasflessen bestand maakt tegen extreem hoge temperaturen.

Bestand tegen deuken.

De microstructuur van roestvaststaal uit de 300 serie geeft maximale sterkte en stijfheid hetgeen de vorming van deuken praktisch tegengaat.

Investering op lange termijn.

Kijkend naar de totale kosten van gasflessen in het algemeen en gedurende de volledige levensduur van elke fles in het bijzonder, zijn gasflessen gemaakt van RVS.

Alle producten gemaakt van roestvaststaal hebben altijd al een extreem lange levensduur.
Daar komt nog bij dat RVS 100% recyclebaar is en in zijn geheel niet milieubelastend.
Sterker nog, 50% van al het nieuwe RVS materiaal in de wereld is afkomstig van gesmolten restmaterialen waarmee de cirkel dus weer rond is.

Esthetisch uiterlijk

Het RVS materiaal geeft een glansrijk en modern uiterlijk aan onze gasflessen.
Conform klantenspecificatie kunnen de flessen zowel half mat als glanzend worden uitgevoerd.


LPG dampgasfles

Vergelijk de prijzen van gas en LPG maar. Heel handig van deze fles is, dat u deze zelf kunt bijvullen bij elke willekeurig tankstation die LPG verkoopt.

1 maal plaatsen want deze fles heeft een handige buiten-vuller met een 80% vulbegrenzer, een drukmeter en een overdrukventiel waardoor het gevaar voor explosie bij brand minimaal is. Leverbaar in twee maten, en voel u vrij om meer informatie aan te vragen.
U kunt met de meeste gasflessen voor het vullen, kopen en omruilen bij De Kogge terecht.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu