Keurmeester - De Kogge

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Keurmeester

Informatie
APK I en APK II
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is de Nederlandse term van de in Europa wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Nieuwe benzine auto’s moeten na vier jaar de eerste keuring ondergaan, daarna om de 2 jaar en uiteindelijk ieder jaar.

De einddatum van het keuringsbewijs mag niet overschreden worden. Bent u te laat, dus de einddatum is verlopen, dan mag het voertuig nog twee maanden op de openbare weg geparkeerd staan, let wel er mag niet mee gereden worden, tenzij u aan kan tonen dat u op weg bent naar de dichtstbijzijnde APK station.

Na het verlopen van die twee maanden mag het voertuig zich niet meer op een openbare weg bevinden en dient geschorst te worden. Als u dit achterwege laat kan u een hoge boete verwachten, deze valt automatisch in uw brievenbus.

Iedere auto (kampeerauto) bezitter krijgt bericht van de RDW dat het voertuig weer aan een keuring toe was, tot de 3500 kg.
Sinds een paar jaar krijgen de meeste bezitters van een zwaardere voertuig geen brief meer, dit houdt dus in dat u het zelf goed in de gaten moet houden.
U kunt zowel voor APK I (vanaf 3500 kg) als APK II (tot 3500 kg) bij De Kogge terecht.


De Kogge keurt en onderhoudt alle merken Auto's, Kampeerauto's, caravans, Aanhangwagens en Vouwwagens.

Aanhangwagen en Caravan Keuring
De Kogge is een gespecialiseerd keuringsstation.
Jan Stolp is een gecertificeerde keurmeester die zijn technische kennis altijd op het hoogste niveau houdt, en altijd op de hoogte is van de wettelijke eisen en normen voor de veiligheid en betrouwbaarheid.
Uw caravan, kampeerauto opbouw unit en /of aanhanger altijd veilig en goed.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu